Slušajte uživo
Trenutno slušate
Program za Bosnu i Hercegovinu

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Nenad Prokić odgovara na vaša pitanja

RSE
09.02.2008

Nenad Prokić – reditelj i prevodilac, dramski pisac, direktor Bitefa i Bitef teatra, jedan od osnivača Beogradskog kruga i Foruma pisaca i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Član je Predsedništva Liberalno-demokratske partije i poslanik ove stranke u Skupštini Srbije. Kao i stranka kojoj pripada, Prokić je oštar kritičar stanja u srpskom društvu i političke scene u Srbiji. «Sve države koje su imale čvršći kulturni model, Češka ili Poljska naprimer, nakon pada Berlinskog zida su postale deo sveta kome su oduvek i pripadale. Čak je i pravoslavna Grčka, u kojoj crkva nije odvojena od održave, uprkos pravosljavlju i nacionalizmu, uspela da izađe na kraj sa evropskim vrednostima. Srbija to nije znala.», kazao je Prokić u jednom od nedavnih intervjua.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 33)

Ime: Redakcija
25.02.2008 21:14

Odgovori g. Prokića koje smo dobili su postavljeni na stranicu. Hvala svima vama na interesovanju za rubriku i ovaj put.

Ime: ideja Grad: prijedor
22.02.2008 18:21

visoki predstavnik(predsjednik) ukinuti sve politicke stranke na rok od 20 godina pet nijemaca pet japanaca ekonomskih savjetnika(vlada) rezultat?

Ime: Misa Grad: Nis
22.02.2008 12:29

A zasto da ne.Ovo je jedan od retkih nacina da covek iskaze svoje misljenje kada nema pristup televiziji, radiu ili nekom drugom mediu a takvih je mnogo.<br />Veliki poydrav

22.2.2008

Uzvraćam pozdrave!

Ime: Armin Bihorac Grad: Novi Pazar-Düsseldorf
22.02.2008 02:14

Postovani gospodine Prokicu, prije svega zelim da Vas pozdravim i da Vam dam podrsku za politiku koju podrzava svaki dobronamjerni Balkanac, naime denacifikacija i evropeizacija Srbije.Nazalost gradjani jos ne honoriraju progresivnu,prosperitetnu politiku LDP-a koja je jedina svijetla tacka na politickoj sceni Srbije.<br />Obzirom da poticem iz decenijama zapostavljenog regiona Sandzaka (u kome uzivate respektabilnu podrsku), zelio bih da vas pitam, kako vidite Sandzak,kao jedan historijski evropski region u novom teritorijalnom uredjenju Srbije ?Kakvu decentralizaciju Srbije propagirate(5,6 regija,kantona)? Korumpirani bosnjacki politicari(Ugljanin-Ljajic)u sprezi sa svojim koalicionim i ideoloskim partnerima( dss-ds-ns ,stranke proslosti) paralisu Sandzak u svim sferama zivota,radi licnog interesa.<br />Volio bih da mi kazete da li planirate saradjivati,koalirati sa jedinom nekompromitiranom sandzackom partijom,Narodnim Pokretom Sandzaka (lokalni izbori,eventualno vanredni parlamentarni) ?<br />Obzirom da vecina Srbijanaca u mom gradu (Srbi,Bosnjaci,Hrvati,Madjari) simpatisu Vasu stranku i Vase ideje i vide Vas kao lokomotivu Srbije, hoce li u skorijoj buducnosti biranje elektronskom postom,tj internetom biti moguce ?<br /><br />Puno uspijeha gospodine Prokicu kako u porodicnom tako i u politickom zivotu,cekamo Vas u Evropi.<br /><br /><br /><br /><br /><br />

22.2.2008

Nema moderne Srbije bez zadovoljnog Sandžaka u njoj.

Ime: gradjanin Grad: Niksic
21.02.2008 00:42

Super. Da se povuku svi Ambasdori. Kome ce to naskoditi ? Ima li drzava da moze bez deviza ?

20.2.2008

Po američke vize ići će se u Zagreb, po nemačke u Budimpeštu, po slovenačke ko zna gde – pa vi vidite kome će to naškoditi.

Ime: Lazar Grad: Sremska Mitrovica
20.02.2008 18:03

Postovani g. Prokicu Veoma cenim vase stavove i smatram da ste politicar svetskog kova i nivoa. Zanima me kako ce LDP reagovati u trenutacnoj politickoj situaciji u Srbiji, kakve su nam perspektive i kakva je vasa procena razvoja dogadjaja (u Srbiji i na Balkanu). Da li mislite i da je ovo kraj raspada nekadasnje nam drzave (SFRJ) i da li ce se mozda ovaj proces u buducnosti nastaviti (Makedonija, Sandzak, BiH - Republika Srpska, Vojvodina, ...).

20.2.2008

Raspadu nema kraja ako se ne promeni ubitačno loša politika Beogradam koja je takva več dvadeset godina. Ta politika je egzistirala na krizama, ona za drugačije stanje i drukčija rešenja i ne zna. Pogledajte saldo politike takozvanog tvrdog nacionalnog bloka u poslednje dve decenije. To je jedan od najvećih poraza u celoj istoriji Srbije.

Ime: viko
20.02.2008 17:23

svaka cas samo stoste uz naj relne lude u srbiji mislim na batica cedu i protica jer stvarno iskreno govore o svemu sretno i sve najbole u radu

20.2.2008

Srećno prijatelju!

Ime: ammy Grad: Vojvodina, Sandzak i ko zna...
20.02.2008 13:27

Postovani gospodine Prokicu,<br />Jako postujem Vase stavove u kojima prepoznajem zrelo i mudro sagledavanje realnosti.<br />Moje pitanje za Vas:<br />Da li mislite da je ovo kraj raspada Jugoslavije ili je ovo samo pocetak raspada Srbije?<br />S' obzirom na ponasanje drzave prema manjinama, ekonomsku politiku koju vodi, centralizam koji je u sluzbi Beograda.<br />Licno mislim da su gore navedeni svi uslovi sasvim dovoljni onima koji su uspeli da se odbrane od napada i ispiranja mozga od strane RTS-a i ostalih drzavnih represivnih aparata za borbu za bolje sutra u ili bez ove drzave

20.2.2008

Krug se zatvorio i izum se srušio na glavu pronalazača. Srbija je glavni krivac za raspad Jugoslavije zbog sopstvene epohalne nesposobnosti (pogotovo svojih elita) da se modernizuje. Opet su, kao i 91. krivi slovenci i amerikanci. Ima li šta bednije i ima li večeg dokaza te nesposobnosti? Avnojevske granice, za čiju promenu se Srbija tako mnogo, dugo i bezuspešno zalagala, napokon su promenjene i to na njenu štetu. Ako se sad ne promeni, Srbija će i dalje srljati u propast sa samoproklamovanim i lažnim patriotama.

Ime: Bora Popovic Grad: Podgorica
20.02.2008 11:22

Volim da citam sve ono sto me cini dusevno mirnim u ovoj teskoj i prljavoj realnosti.Ukoliko je ovo za pocetak dovoljno predlazem da sto vise uglednih licnosti poput Nenada Prokic, nIKOLE sAMARDZICA, bASARE I DRUGIH pisu za ovaj forum.Hvala i srecno

20.2.2008

Hvala i pozdrav!

Ime: Postovalac Grad: Beograd
19.02.2008 12:10

Postovani g.Prokicu, nazalost necu se mnogo osvrtati na vrlo zanimljiv doprinos koji je Rabije ovde ostavila, ali bicu i ja zahtevan. Bez malicioznosti, razume se.<br />Naime, zanima me kako bi vi racionalnim i drugim sredstvima iz vase umetnicke branse ovdasnjoj vecini objasnili da je cinjenica odbijanja da se zivi sa takvom vecinom, u finalu jugoslovenske drame, zaista definitivna cinjenica. Cini mi se da je takvih reci potrebno i g.Cedi Jovanovicu, koji se iako nedovoljno svestan te potrebe ipak trudi da nesto dobro uradi. Medjutim, nije bas konsekventan, zar ne ? Ocigledno, fali mu jos argumentacije. Pomozimo mu.

19.2.2008

Ja ne znam za konsekventiju politiku u Srbiji od LDP politike.

Komentari 1-10 (z 33)