Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

DEJAN SAVIĆEVIĆ ONLINE

Marija ARNAUTOVIĆ
29.3.2007

Crnogorska fudbalska reprezentacija odigrala je 24. marta prvu utakmicu nakon osamostaljenja Crne Gore. I pobijedila selekciju Mađarske rezultatom 2:1. Povod je to da u goste pozovemo predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića i jednu od fudbalskih legendi sa ovih prostora. Karijeru počeo u Mladosti, a nastavio u Budućnosti. U Crvenu zvezdu prešao 1988. godine i 1991, sa «crveno-bijelima» osvojio Kup šampiona, pobjedom nad Olimpikom iz Marseja u finalu u Bariju. Od 1992. do 1998. godine igrao je za Milan, sa kojim je postao prvak Evrope 1994. godine. Bio je najbolji pojedinac nezaboravnog finala sa Barselonom i strijelac jednog od najljepših golova u istoriji elitnog evropskog klupskog takmičenja. U Italiji dobio nadimak – Genije, koji dovoljno govori o njegovom fudbalskom majstorstvu. Savićević je 4. aprila 2006. godine dobio priznanje UEFA za doprinos razvoju evropskog fudbala i Lige šampiona. Karijeru je završio u Rapidu iz Beča. Za reprezentaciju SFRJ debitovao je 29. oktobra 1986. godine u Splitu, protiv Turske. Učestvovao je na dva Svjetska prvenstva – u Italiji 1990. i Francuskoj 1998. godine. Za reprezentacije SFRJ i SRJ odigrao je 56 utakmica i postigao 29 golova. Predsjednik FSCG od 2001. godine.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 42)

Ime: Redakcija
16.04.2007 11:52

Odgovori g. Savićevića na vaša pitanja su postavljeni. Zahvaljujemo se svima vama, te g. Savićeviću koji je odgovorio na svako pitanje, osim posljednjih nekoliko koja su stigla na stranicu nakon što su mu ostala pitanja već bila proslijeđena.

Ime: slavko
16.04.2007 10:36

posto su bosnjaci dozivjeli genocid ,agresiju i dobili neocekivanu presudu u Hagu,mislim da bi trebao Dejo sav svoj autoritet da upotrebis da pozoves nekoga bosnjaka da igra za crnogorsku reprezentaciju

Ime: kosovar
15.04.2007 21:11

Postovanje gospodine savicevicu. Posto o crnogorskom fudbalu (sadasnjem) nista ne znam, zelio bih vas pitati, kao covjeka koji zna sta je fudbal, kakva je perspektiva crnogorskog fudbala? Dali crnogorska liga moze stvoriti jednu dobru reprezentaciju? Zelim vam puno uspjeha u radu.

Ime: Antivari@aol.com
15.04.2007 20:11

Veliki pozdrav za za Genija . Jedno pitanje za koga bi navijao da se sastanu Crna Gora i Srbija i ko bi pobjedio?

Ime: jedan od nas
15.04.2007 18:54

Gospodinu koji se potpisao kao Pero, odakle Vam podatak da je "DAN" najtirazniji u CG? Provjerite malo te podatke.

Ime: leclerc19@yahoo.com
15.04.2007 09:27

pozdrav iz Kosovske Mitrovice

Ime: pero
15.04.2007 09:26

zbog cega ste zabranili novinarima najtiraznijeg dnevnika Dan da prisustvuju utakmicama reprezentacije. To sto ste uradili je necuveno.

15.4.2007

Sloboda izražavanja podrazumijeva slobodu pisanja i izvještavanja, ali isto tako i veliku odgovornost za napisanu i izgovorenu riječ. Ukoliko se dezinformacije i neistine u kontinuitetu plasiraju uz veliki stepen ličnih uvreda onda jedino preostalo sredstvo sa takvim predstavnicima medija je prekinuti saradnju. Ukoliko dodje do promjene pristupa u praćenju Saveza i odnosa tih medija ili tog čovjeka prema ljudima, saradnja će biti ista kao i sa svim drugim redakcijama.

Ime: jedan od nas
14.04.2007 19:22

Politika politicarima, sport sportistima, ljudi ljudima a NEljudima se zna mjesto. Zao mi je bosnjaka, vjerovatno su ocekivali vise od CG institucija.

14.4.2007

Slažem se sa prvom rečenicom, a što se druge rečenice tiče, smatram da u Crnoj Gori ima mjesta za sve i da su svi ravnopravni.

Ime: FILIP MARAS DONJA ZETA
14.04.2007 17:57

VEOMA JASNO PITANJE-DALI JE PRISUTNA FUDBALSKA MAFIJA U CRNOJ GORI?MOLIM KOMENTAR;MOZE I U NEKOJ UMOTANOJ FORMI RAZUMJECU.

14.4.2007

Mislim da u Crnoj Gori ne postoji fudbalska mafija. Možda postoje neka prijateljstva izmedju odredjenih klubova, ali mafija ne. Mi se u Savezu borimo protiv svih vidova neregularnosti i takva politika Saveza će biti dok ja budem na čelu FSCG.

Ime: Hamza iz Plava
13.04.2007 13:18

Presonalno: Za vrijeme srpsko-crnogorske genocidne agresije na BiH slovili ste za veliko-srpskog nacionalistu, sto nije primjerno sportistima, ali ste se izgleda ugledali na Divca, da li ste se sada prestrojili u crnogorskog nacionalnistu ili ste tu negdje izmedju? Kolektivno: Na koji nacin unaprijediti razvoj nogometa u CG ali u tom procesu ukljuciti talente i vrsne sportiste bosnjacke nacionalnosti koji su do sada bili marginazirani u CG? (Ako je potrebno pojasnjenje, vrlo rado cu nabrojati desetine vrsnih nogometasa 'Jezera' iz Plava, 'Gusinja', rozajskog 'Ibra', Tekstilca i Jedinstva iz Bijelog Polja, Petnjice, Berana... obidjite njihove terene sve ce vam biti jasno, uz to navijaci i klubovi su ih gradili, odrzavali i adaptirali) Unaprijed hvala na odgovoru!

13.4.2007

Personalno: Neznam odakle ti takva informacija da sam bio velikosrpski nacionalista. Uvijek sam bio sportista iI uvijek sam se pisao kao crnogorac, a to se može provjeriti u mojim fudbalskim knjižicama. Nijesam se ugledao ni na nikoga, uvijek sam volio Crnu Goru više od ostalih republika, što mislim da je normalno. Naravno, volim i Srbiju, jer sam u Beogradu proveo četiri najljepše godine života, tako da nosim lijepe uspomene iz Beograda i Srbije. Kolektivno: Kvalitetan rad sa mladjim kategorijama, edukovanje fudbalskih trenera, poboljšanje infrastrukture, stvaranje pozitivne fudbalske klime i izgradnja poštenih takmičenja su stvari koje će definitivno unaprijediti fudbal u Crnoj Gori. Uz to FSCG će se opredjeljivati za najbolje i najtalentovanije, a ne po kriterijumima iz kojih sredina dolaze i koje su nacionalnosti.

Komentari 1-10 (z 42)